Τοποθεσία

Το συγκρότημα κατοικιών "Nitelli's Houses" βρίσκεται στη Σκάλα Νέων Κυδωνίων, σε απόσταση 17 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, Μυτιλήνη.

Έμπροσθεν του συγκροτήματος εκτείνεται παραλία περίπου 1500 μ. από άμμο και βότσαλα καθώς και πεντακάθαρα νερά.

Ο προσανατολισμός είναι Β.Α. και βρίσκεται απέναντι από τα δυτικά παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα το Αϊβαλί.

Σε απόσταση μικρότερη των 500 μ. υπάρχει ένα γραφικό λιμανάκι καθώς και εστιατόρια.

Ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί στο συγκρότημα είναι ασφαλτοστρωμένος και φωτιζόμενος.

Το συγκρότημα βρίσκεται ενδιάμεσα από τα μοναστήρια του Αγίου Ραφαήλ και των Ταξιαρχών, όπου βρίσκεται η μοναδική εικόνα στον κόσμο κατασκευασμένη από πηλό και το αίμα των μοναχών που σφαγιάσθηκαν κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Άλλα κοντινά αξιοθέατα είναι το γραφικό λιμανάκι της Συκαμιάς με την Παναγία Γοργόνα στο βράχο, τα Μύθημνα (Μόλυβος), η Πέτρα, κ.ά.

Πώς θα έρθετε / Οδηγίες κατεύθυνσης

Θα χαρούμε να επισκεφτείτε τη Λέσβο και ελπίζοντας ότι έχετε επιλέξει εμάς για τη διαμονή σας, δείτε παρακάτω πώς θα έρθετε και πώς θα μας βρείτε.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί μας είτε με πλοίο από Πειραιά και Θεσσαλονίκη είτε με αεροπλάνο από το Ε. Βενιζέλος Athens Airport και από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Επίσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται πτήσεις τσάρτερ από ευρωπαϊκές και διεθνείς πόλεις.

Το "Nitelli's Houses" απέχει 20 χλμ. από το αεροδρόμιο "Οδυσσέας Ελύτης" και 17 χλμ. από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Νέες Κυδωνίες

Είναι ένα πανέμορφο παραδοσιακό ελληνικό χωριό που βρίσκεται πάνω σε λόφο με ελαιόδενδρα και διαθέτει μια υπέροχη παραλία με πεντακάθαρα νερά και βότσαλο με άμμο. Έχει ένα γραφικό λιμανάκι που εξυπηρετεί ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες που τροφοδοτούν με φρέσκα ντόπια ψάρια Αιγαίου τα παραλιακά του εστιατόρια.

Παρόλο που οι Νέες Κυδωνίες είναι ένα ζωντανό χωριό το γαλήνιο και ήρεμο περιβάλλον του ενδείκνυται για ξεκούραση και διακοπές για μικρά και μεγάλα παιδιά.

JoomSpirit